ANNELISE LYKKE SCHMIDT

Styrke, kommunikation & værdi

Jeg ved – som i ”ved med absolut sikkerhed” – at:


  • Man kan så ufatteligt meget mere, end man lige tror, hvis man giver sig selv tilladelse og kan finde modet til det.


  • Man behøver ikke kende vejen. Det er nok med en ide om, hvor man skal hen. Så skal man bare tage skridt for skridt. Selv med de mindste museskridt kan man over tid komme ufatteligt langt.


  • Man er en del af rigtigt mange fællesskaber – nogle mere frivillige end andre. Ens tilstedeværelse, handlinger eller mangel på samme påvirker disse fællesskaber, og man kan vælge at spille fællesskaberne bedre og større – eller det modsatte.


  • Livet er for stort og for kort til at gå op i bagateller, småting og brokkerier. Man skal være karrig med hvad man bruger sin tid og energi på. I stedet er der så meget givende i at fokusere på det, som virkelig gør en forskel.


Da jeg var omkring de 4-5 år gammel, havde nogle frække drenge fanget mine bedste venner. Jeg blev så tosset, at jeg mistede guldsandalerne, jeg havde på, og som ellers sad godt fast. Men jeg kan tydeligt huske det:  hvordan jeg - lille kanut - fik skræmt alle de store drenge væk.


Og sådan er det også i dag. Jeg tager stadig kampen for mine kunder og deres sager, når det er nødvendigt. Uden frygt. Bare på en meget større legeplads. Med væsentligt flere komplicerede spilleregler.
 
Men jeg tager ikke kampen for enhver pris. For i de fleste situationer kan et godt kompromis og det at finde et fælles fodslag give langt større værdi. Man skal ikke undervurdere værdien i at få fred fremfor at få ret. Både ift. kroner og øre men også for dit helbred og din sjælefred. Jeg tror på styrken i mediation, kommunikation og forlig.


Læs mere om mig på CV eller på linkedIn.

Annelise Lykke Schmidt

Advokat (L) & Mentor

JEG ELSKER REGLER

– OG JEG HADER REGLER!

Regler kan skabe orden i kaos og give os nogle spilleregler, så vi kan udleve vores fulde potentiale. Nogle gange giver reglerne ingen mening, eller de er mere begrænsende, end hvad godt er.

Det gælder ikke mindst, dem vi har imellem ørerne.


Som advokat hjælper jeg med de ydre regler, dvs. at overholde lovgivningen, mindske slag og sætte interne regler op. Som mentor hjælper jeg med at tilpasse og indrette dit indre regelsæt.

Her er mere end 25 års erhvervserfaring

... og et levet liv kogt ned i en bouillonterning


Jeg har ikke bestilt andet end at vurderet risici, rådgivet, implementeret regler og processer, lavet kontrakter, forhandlet, undervist og fået ting på plads.

Jeg har assisteret store, dominerende spillere på markedet. Jeg har arbejdet internt i virksomhederne og eksternt på advokatkontorer.


Jeg har undervist på universiteter, aftenskoler mm og været kst. landsdommer. Jeg har en lang række, forskellige ledelses-, psykologi-, mentoring-, kommunikations- og undervisningsværktøjer i tasken. Jeg brænder for at hjælpe mennesker og virksomheder med at finde deres vej til der, hvor de kan blomstre og høste størst mulig succes. For at gøre dem modigere, stærkere og rigere.


Mit specialistområde er compliance med sanktioner og eksport kontrol, anti-bestikkelse og korruptions reglerne.

Jeg er dog ganske velbevandret i erhvervsretten og kan som erhvervsadvokat hjælpe med alt indenfor immaterialret, IT ret, konkurrenceret, markedsføringsret og generel erhvervsret (national og international). Generelt kan siges, at efter mange år som advokat og heraf størsteparten som in-house advokat er jeg hundred-meter-mester i at sætte juraen i en forretningsmæssig kontekst, vurdere ricisi og finde løsninger for virksomheden. Jeg ved, hvordan beslutningsprocesserne er og jeg ved, hvor i en virksomhed en juridisk udfordring er mest smertefuld eller bedst kan løses.


Som mentor har jeg hjulpet virksomhedsejere og karrieremennesker med at skrue op for indtjeningen, få ro på omkring økonomien, få lavet en opsparing til brug for investering i aktier e.a. samt at finde modet til at tage springet og blive selvstændig.

Med fokus

  det som har

           VÆRDI

Jeg har levet et liv med udfordringer og succeser, glæder og sorger.

Gaven har været en perlerække af indsigter og erfaringer i stedet.